Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

A duhet të zëvendësohen kovat e ekskavatorit shpesh? Farë duhet t'i kushtojmë vëmendje ???

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-04-02

Kovë ekskavatori është një nga pjesët më të përdorura të ekskavatorit në punë. Kova është gjithashtu komponenti që vishet më shpejt, i cili duhet të zëvendësohet shpesh. Ndërrimi i kovës së ekskavatorit është një punë teknike, e cila kërkon që operatorët t'i kushtojnë vëmendje shumë çështjeve në mënyrë që të përfundojë funksionimi pa dëmtuar makinën dhe personelin.

Cilat janë masat paraprake për zëvendësimin e kovave të ekskavatorit?
1. Kur përdoret çekiç për të goditur boshtin e kunjit, çipi metalik mund të fluturojë në sy, duke shkaktuar lëndime serioze. Gjatë kryerjes së këtij operacioni, personeli duhet të mbajë gjithmonë syze, kaskë sigurie, fazën e parë dhe pajisje të tjera mbrojtëse. Vetëm kur mbrojmë sigurinë tonë personale, mund të kryejmë operacionin e radhës.
2. Gjatë shkarkimit të kovës, kova duhet të vendoset në mënyrë të qëndrueshme.
3. Gjatë çmontimit të boshtit të kunjit, duhet kushtuar vëmendje e veçantë që të mos qëndroni poshtë kovës, as të vendosni këmbën ose ndonjë pjesë të trupit nën kovë. Kur hiqni ose instaloni boshtet e kunjave, kini kujdes që të mos prekni duart.
4. Para ndërrimit të kovës, makina duhet të parkohet në një tokë të sheshtë të fortë. Kur punoni në lidhje, për hir të sigurisë, është e nevojshme të sqaroni sinjalet dhe të punoni me kujdes me personelin e tubave që po punon në lidhje.Pjesa kryesore e ekskavatorit është kova e tij, e cila luan një rol vendimtar në ngritjen, ngarkimin, rrafshimin, shtyrjen dhe tërheqjen, etj. Konsumimi i përditshëm mujor është i dëmshëm për kovën. Nëse mirëmbajtjen e kovës nuk është në vend, madje mund të çojë në deformim të kovës dhe shtrembërim të pozicionit të kovës. Zëvendësimi ditor i ekskavatorit mund të zvogëlojë shkallën e dështimit, të sigurojë funksionimin e pajisjeve dhe të zgjasë jetën e shërbimit.

Në të njëjtën kohë, duhet t'i kushtojmë vëmendje edhe katër pikave të mësipërme. Ne nuk duhet të respektojmë normat në operacionin aktual, duke rezultuar në viktima dhe humbje.


Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit