Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

A kanë nevojë ekskavatorët për mirëmbajtje rutinë? Si ta bëjmë atë?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-01-31

Kovë ekskavatori është një pjesë e rëndësishme e ekskavatorit. Kova e ekskavatorit është aksesori më i përdorur përveç disa rasteve specifike të punës. Por krahasuar me pjesët kryesore të ekskavatorit, siç është motori, hidraulike e kështu me radhë, kova e ekskavatorit me strukturë të thjeshtë shpesh nuk merr shumë vëmendje nga përdoruesit. A nuk ka vërtet nevojë të mirëmbahet kova? Përgjigja është, sigurisht, jo.

Kova e ekskavatorit mund të ndahet në dhjetëra lloje të ndryshme sipas materialit dhe funksionit të ndryshëm. Në punën e përditshme, zgjedhja e kovës së duhur mund të arrijë efektin e dëshiruar në efikasitetin e ndërtimit ose kontrollin e kostos.Pra, si ta mbajmë ekskavatorin në punën tonë të përditshme?
Shumica e njerëzve mendojnë se sa më e madhe të jetë kova e ekskavatorit, aq më e lartë është efikasiteti i ndërtimit ose sa më e trashë të jetë kova e ekskavatorit, aq më e gjatë është qëndrueshmëria dhe më pas përforcojnë verbërisht kovën e ekskavatorit.

Kjo metodë nuk është e këshillueshme. Nëse kova mbrohet në mënyrë të gjithanshme, pesha e secilës kovë do të rritet. Kova e rëndë jo vetëm që do të rrisë konsumin e vajit të makinës, por gjithashtu do të ketë një ndikim të konsiderueshëm në jetën e makinës, gjë që nuk mund të injorohet. Në fakt, në përgjithësi, kovat standarde të prodhuesit janë ndërtuar dhe projektuar në mënyrë të arsyeshme, të cilat mund të plotësojnë plotësisht kushtet e përgjithshme të punës. Nëse kushtet janë vërtet të këqija dhe duhet të forcohen, rekomandohet gjithashtu që të bashkoni pjesët që duhet të forcohen më shumë, në vend të të gjithë saldimit, mos e mbështillni ekskavatorin me armaturë të trashë.

Dhëmbët e kovës janë terminali i ekskavatorit. Dhëmbët e kovës janë pjesët e punës më të ngarkuara gjatë gërmimit. Ato i përkasin pjesëve të konsumueshme. Sidomos në mjedisin e ndërtimit me gurë, shkalla e konsumimit të dhëmbëve të kovës është shumë e shpejtë. Përdorimi i dhëmbëve të kovës gjithashtu mund të ndikojë drejtpërdrejt në efikasitetin dhe koston e prodhimit të ekskavatorëve. Imagjinoni që kur konsumimi i majës së dhëmbëve të kovës është më serioz, forca e nevojshme që ekskavatorët të presin gjatë punës së gërmimit do të rritet shumë, duke rezultuar në konsum më të madh të karburantit dhe duke ndikuar në efikasitetin e punës. Prandaj, është e nevojshme të zëvendësohen dhëmbët e rinj të kovës në kohë kur humbja e dhëmbëve të kovës është serioze.Në çdo ditë mirëmbajtjen e ekskavatorëve, nëse mund të kontrolloni karburantin, vajin lubrifikues, ujin dhe ajrin çdo ditë, mund të zvogëloni dështimin e makinës me 70%.Nëse dëshironi që ekskavatori juaj të bëjë një punë më të mirë në punën tuaj të përditshme, kaloni 2 minuta në ditë duke kontrolluar kovën. . Përmbajtja kryesore e inspektimit është: shkalla e konsumimit të trupit të kovës dhe nëse ka të çara. Nëse shkalla e konsumit është serioze, duhet të merret parasysh përforcimi. Për sa i përket trupit të kovës me çarje, riparimi i saldimit duhet të kryhet në kohë për të shmangur rritjen e gjatësisë së çarjeve për shkak të vonesës së mirëmbajtjes, duke rezultuar në një situatë të paqëndrueshme. Përveç kësaj, dhëmbët e kovës duhet të goditen me këmbë për të kontrolluar nëse dhëmbët e kovës janë të qëndrueshëm. Nëse dhëmbët e kovës janë të lirshëm, ato duhet të shtrëngohen menjëherë.
 
Mirëmbajtja e dhëmbëve të kovës së ekskavatorëve mund të rrisë efikasitetin e ndërtimit, të kontrollojë koston e ndërtimit dhe të krijojë vlerë ekonomike. Kompania jonë ka shumë vite përvojë në hedhjen dhe përpunimin, mund të ofrojë një shumëllojshmëri të Aksesorë Makineri Inxhinierike, të mirëpritur të pyesni.Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit