Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

A kanë nevojë lidhësit për trajtim sipërfaqësor? Si ta bëjmë atë?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-06-07

Mbërthyesit janë një lloj pjesësh mekanike të cilat përdoren gjerësisht për lidhjet e fiksimit. Një shumëllojshmëri lidhëse mund të shihen në makineri, pajisje, automjete, anije, hekurudha, ura, ndërtesa, struktura, vegla, instrumente, instrumente dhe pajisje të ndryshme.
Mbërthyesit në pothuajse të gjitha industritë janë bërë prej çeliku të karbonit dhe çelikut të lidhur. Disa lloje lidhëse shpresojnë të parandalojnë korrozionin. Edhe nëse përdoren mbërthyes me materiale antikorozive, duhet ende trajtimi i duhur i sipërfaqes për të parandaluar korrozionin e materialeve të ndryshme.Plating zinku
Mbërthyesit e çelikut mund të lyhen me elektronikë me zink për rezistencë më të mirë ndaj korrozionit dhe zakonisht në një trashësi prej 200 – 300 mikro inç (.0002" - .0003"). Mbërthyesit që janë veshur me zink kanë një fund me shkëlqim argjendi. Është një përfundim sakrifikues që duke formuar një "qelizë galvanike" gërryhet përpara çelikut themelor. Mbërthyesit e veshur me zink janë mjaft rezistent ndaj korrozionit, por do të ndryshken me kalimin e kohës dhe më shpejt nëse veshja dëmtohet ose nëse ekspozohet ndaj elementëve të ashpër (p.sh. mjedise detare). Platja e këtij lloji ndoshta do të sigurojë jo më shumë se 12 orë mbrojtje nga spërkatja e kripës. Rezistenca ndaj korrozionit të zinkut varet nga trashësia e veshjes dhe mund të rritet më tej duke aplikuar një shtresë konvertimi. Një përfundim zinku siguron gjithashtu një vlerë estetike, rrit rezistencën ndaj gërryerjes dhe siguron një sipërfaqe të shkëlqyeshme lidhëse për lyerje.
Fosfat i zi
Fosfatimi i njohur gjithashtu si Parkerizimi, është një proces i veshjes kimike të konvertimit të fosfatit, ku një shtresë mikroskopike hekuri hiqet dhe zëvendësohet me një shtresë relativisht të hollë të dyoksidit të zinkut ose manganit për ta bërë substratin e çelikut më rezistent ndaj korrozionit dhe konsumit. Rezultati përfundimtar është një përfundim tërheqës dhe i qëndrueshëm gri-zi. Procesi i parkerizimit nuk është i mundur me metale me ngjyra si alumini, bronzi ose bakri. Nuk mund të aplikohet as për çeliqet që përmbajnë sasi të mëdha nikeli, apo në çelik inox. Veshja me fosfat të zi shpesh përdoret për të rritur rezistencën ndaj korrozionit. Megjithatë, veshja me fosfat në vetvete nuk ofron mbrojtje për shkak të natyrës poroze të veshjes.
Prandaj, trajtimi shtesë me vaj ose izolues të tjerë përdoren për të arritur një nivel të moderuar të rezistencës ndaj korrozionit.
Veshje fosfati zakonisht përdoren për të ndihmuar në thyerjen e komponentëve që i nënshtrohen konsumit dhe për të ndihmuar në parandalimin e tëmthit. Përdoret gjithashtu për përgatitjen e sipërfaqeve për veshje të mëtejshme dhe/ose lyerje. Natyra poroze e përfundimit të fosfatit lejon që materialet të depërtojnë në shtresë duke siguruar kështu një bazë ngjitjeje të shkëlqyer për trajtimet dytësore. Për më tepër, natyra kimike e veshjes izolon elektrikisht sipërfaqen e pjesës e cila redukton korrozionin që tenton të ndodhë në ndërfaqen metalike dhe bojë/veshje.
kadmium
Veshje me kadmium siguron rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit edhe në mjedise të vështira (p.sh. atmosfera me kripë). Ofron bazë të mirë boje për shkak të vetive të shkëlqyera të ngjitjes së bojës dhe është më rezistent ndaj zhveshjes se zinku.
Kadmiumi është gjithashtu i shkëlqyeshëm për veshjen e çelikut inox, dhe me alumin për të parandaluar korrozionin galvanik. Veshja me kadmium është përgjithësisht në pamje të bardhë argjendi të ndritshme. Trajtimi i mëtejshëm mund të prodhojë një pamje të ylbertë, të zezë, të artë, qelibar ose ulliri dhe të rrisë rezistencën ndaj korrozionit.
krom
Kromi përdoret në vendosjen e lidhësve kryesisht për qëllime estetike. Ofron rezistencë të krahasueshme ndaj korrozionit ndaj zinkut, por me një kosto shumë më të lartë. Nëse kërkohet më shumë rezistencë ndaj korrozionit, çeliku inox mund të jetë i kromuar, duke parandaluar çdo korrozion nëse kromi dëmtohet.
Plating nikeli
Në varësi të procesit të përdorur dhe aplikimit të synuar, nikeli mund të depozitohet i butë ose i fortë, i shurdhër ose i ndritshëm. Veshja me nikel aplikohet shpesh për një përfundim dekorativ. Veshja e ndritshme e nikelit është një përfundim shumë reflektues i ngjashëm me çelikun inox, por është shumë i fortë me duktilitet relativisht të dobët. Prandaj, pjesët duhet të formohen në formën përfundimtare përpara se të vendosen me nikel të ndritshëm. Veshja e butë me nikel (nikeli gjysëm i ndritshëm ose i shurdhër) ka një përfundim më satenik sesa nikeli i ndritshëm dhe është më duktil.
Artikujt që mund t'i nënshtrohen goditjes nga nxehtësia ose përkuljes së vogël duhet të lyhen me nikel të butë për të reduktuar mundësinë e qërimit ose shkrirjes së shtresës.
Veshja me nikel në lidhëse përdoret kryesisht në vendet ku kërkohet mbrojtje nga korrozioni dhe përçueshmëri e mirë.
Galvanizues i nxehtë
Hot-dip galvanizimi i fasteners janë fasteners çeliku të karbonit në nxehtësinë e afërsisht 510 ° c shpërndan zink praruar tank në mënyrë që mbërthyes në sipërfaqen e aliazh Fe-Zn në pasivimin e zinkut, duke rezultuar në trajtimet sipërfaqësore. Mbërthyesit e galvanizuar me zhytje të nxehtë çmimi është më i lartë se ai i platingut.
Dcromet
Nuk ka problem me brishtësinë e hidrogjenit. Pa marrë parasysh mbrojtjen mjedisore të kromit gjashtëvalent, ai në fakt është më i përshtatshmi për fiksuesit me forcë të lartë me kërkesa të larta kundër korrozionit.
Mbërthyesit, si një nga produktet me volum të madh importi dhe eksporti në Kinë, kanë një rëndësi të madhe praktike dhe strategjike për të nxitur hyrjen e firmave kineze në botë dhe për të promovuar pjesëmarrjen e tyre të plotë në bashkëpunimin dhe konkurrencën ndërkombëtare.


TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit