Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

E dini sekretin e Qendrës Automobile?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2018-11-11

Qendra e automobilave është një pjesë e rëndësishme e automobilave. Me rritjen e industrisë së pjesëve të automobilave në Kinë, industria qendrore është zhvilluar dhe zgjeruar gradualisht.

Hubs në treg mund të ndahen në shpërndarës çeliku dhe shpërndarës aliazh sipas materialeve të tyre, secila me avantazhe dhe disavantazhe.

Përparësia kryesore e qendrës së çelikut është se procesi i prodhimit është i thjeshtë (zakonisht procesi i hedhjes) kostoja është relativisht e ulët, dhe aftësia për t'i rezistuar lodhjes së metaleve është shumë e fortë, e cila zakonisht njihet si e lirë dhe e fortë. Por disavantazhet e shpërndarës çeliku janë pamja e shëmtuar, pesha e rëndë (i njëjti çeliku i shpërndarës është shumë më i rëndë se aliazhi i aluminit), rezistenca e madhe ndaj inercisë, shpërndarje e dobët e nxehtësisë dhe shumë e lehtë për t'u ndryshkur.

Qendra e aliazhit mund të plotësojë problemin e mësipërm, peshën më të lehtë, rezistencën më të vogël të inercisë, saktësinë e lartë të prodhimit, deformimin e vogël me shpejtësi të lartë, më pak rezistencë ndaj inercisë, e cila është e favorshme për të përmirësuar performancën e drejtimit në vijë të drejtë të makinës, për të zvogëluar rezistencën e rrotullimit të gomave, duke ulur kështu konsumin e karburantit.Në të njëjtën kohë, ne kemi gjithashtu një pyetje, pse automobilat janë zakonisht qendra 7 fole, 7 për 360 gradë është gjithashtu një kënd thelbësisht i pakalueshëm, a nuk është i mundimshëm në prodhim?

Në fakt, kjo është një dizajn strukturor për të shmangur deformimet dhe plasaritjet në prodhimin e derdhjes. Kur projektojmë foletë e rrotave, duhet të përpiqemi maksimalisht t'i bëjmë ato të tkurren lirshëm në mënyrë që të mos shkaktojnë çarje.


Nëse foletë e rrotave janë të njëtrajtshme, ato janë të lehta për t'u formësuar, por secila fole është e rregulluar në një vijë të drejtë me tjetrën. Kur rrotat prodhohen në procesin e ftohjes, ato frenohen dhe bllokohen njëra-tjetrën gjatë tkurrjes dhe stresi i brendshëm është shumë i madh për të shkaktuar çarje.

Pra, në praktikë, ne do të përdorim model me fole të lakuar ose me fole të çuditshme, të cilat mund të lehtësojnë stresi i brendshëm me anë të mikrodeformimit të folesë ose buzës, duke ulur kështu rrezikun e plasaritjes.

Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit