Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

A mendoni se Printimi Metal 3D do të zëvendësojë teknologjinë tradicionale të derdhjes?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2018-12-31

Në vitet e fundit, shtypje 3D metalike është bërë gjithnjë e më popullore. Një arsye pse printimi 3D i metalit është bërë një temë kaq e nxehtë është se pjesët mund të printohen në mënyrë serike 3D për prodhim masiv. Në fakt, disa pjesë të krijuara me printim 3D metalik janë tashmë po aq të mira, nëse jo më të mira, sesa ato të prodhuara me metoda tradicionale.

Teknologjia e printimit 3D është përdorur gjerësisht në hapësirën ajrore, automobil, myk, biomjekësor, elektronikë, ndërtim, veshje dhe fusha të tjera. Si një nga teknologjitë kufitare, vlera tregtare e printimit 3D të metalit është njohur gjithashtu nga gjithnjë e më shumë njerëz në industri. Me ndihmën e teknologjisë së printimit 3D të metaleve, problemet e përdorimit të ulët të materialit dhe ciklit të gjatë të prodhimit në procesin tradicional të falsifikimit të produkteve industriale janë zgjidhur në një masë të caktuar, si dhe është përmirësuar fleksibiliteti i prodhimit të produkteve industriale.Cilat janë avantazhet e printimit 3D metalik në krahasim me teknologjinë tradicionale të prodhimit?

1, Tradicionalisht, pjesët prodhohen nga proceset e derdhjes, derdhjes dhe përpunimit. Fokusi i këtyre proceseve është se si të dizajnohen funksionet, optimizimi dhe efikasiteti. Sepse pasi të zhvillohen këto procese, ato rregullohen. Çdo ndryshim do të çojë në kosto më të larta, prodhim më të ulët dhe efikasitet më të ulët të prodhimit.

Printimi 3D i metaleve ndryshon në atë që lejon optimizimin e dizajnit të pjesëve për të përmirësuar funksionalitetin, ofron një mjedis prodhimi dinamik, lejon dhe inkurajon përmirësimin e vazhdueshëm dhe modifikimin e dizajnit dhe është i përshtatshëm për prodhim ekonomik dhe efikas me volum të ulët.

2, Në prodhimin tradicional, bërja e objekteve metalike dhe plastike mund të jetë një proces i kotë. Prodhohen shumë pjesë të trasha dhe përdoren materiale të tepërta. Kur prodhuesit e avionëve prodhojnë pjesë metalike, deri në 90% të materialit pritet. Printimi 3D i pjesëve metalike përdor më pak energji dhe redukton mbeturinat në minimum. Dhe produktet e përfunduara të printuara 3D mund të jenë deri në 60% më të lehta se homologët e tyre të përpunuar. Vetëm industria e aviacionit kursen miliarda dollarë përmes këtij reduktimi të peshës.

Aktualisht, kërkimi dhe zhvillimi i teknologjisë kufitare të printimit 3D metalik në vendin tonë po përshpejtohet dita ditës dhe zhvillimi i industrisë paraqet një skenë të gjallë. Mungesa e materialeve, çmimi i lartë, mungesa e profesionistëve dhe probleme të tjera kufizojnë zhvillimin e shpejtë të gjithë industrisë, por besoj se printimi përfundimtar 3D i metalit do t'i thyejë këto vështirësi dhe do të prodhojë më shumë pjesë ose produkte industriale me cilësi të lartë.

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit