Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Festivali i Varkave Gragon

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2023-06-20

Festivali Duanwu festohet në ditën e pestë të muajit të pestë sipas kalendarit kinez. Gjatë Festivalit Duanwu, zongzi hahet për të simbolizuar ofertat e orizit për Qu.

Gara Dragon-Boat Përveç ushqimit të shijshëm, tërheqëse janë edhe disa aktivitete për argëtim, për shembull, gara me varkë me dragua. Festivali i Varkave të Dragoit është më i njohur për garat e tij me varkë dragoi. Garat me varkë me dragua simbolizojnë përpjekjet e shumta për të shpëtuar dhe rikuperuar trupin e Qu. Zakone të tjera Prindërit në Festivalin e Varkës së Dragoit i veshin fëmijët e tyre me një qese parfumi. Ata fillimisht qepin qese të vogla me pëlhurë mëndafshi shumëngjyrësh, pastaj mbushin qeset me parfume ose ilaçe bimore dhe në fund i lidhin me fije mëndafshi. Thuhet se qeska e parfumit mund të largojë të keqen.

Festivali i Varkave të Dragoit është një ngjarje e rëndësishme simbolike, e cila gjithashtu lejon njerëzit e zakonshëm kinezë të komunikojnë me natyrën dhe universin. Kompania jonë do të ketë një pushim tre-ditor nga data 22 deri në 24 qershor për të shijuar Festivalin e Varkave të Dragoit. Shpresoj që të ftuarit tanë të nderuar ta dinë dhe ju dëshirojmë gjithë të mirat.

pik-1

Paraprakisht: Asnje

Tjetra: Dita e pastrimit të varrit

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit