Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Sa i madh është ekskavatori më i madh? Cilët janë faktorët që kufizojnë madhësinë e ekskavatorëve?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-01-10

Gërmuesit janë shumë të zakonshëm në jetën tonë të përditshme, sepse zhvillimi i shpejtë i ekskavatorëve, ndërtesat e larta mund të shihen kudo, veçanërisht në fushën e minierave, është thelbësor. Pra, a e dini se cili është ekskavatori më i madh në botë? Cilët janë faktorët që kufizojnë kapacitetin e tij?

Ekskavatori më i madh që mund të shihni tani është RH-400 e BUCYRUS, me peshë rreth 980 tonë, me kapacitet kovë 45 metër kub dhe gjerësi 8.9 metra. Ky ekskavator mund të jetë parë nga shumë njerëz. U shfaq në Transformuesit 2: Hakmarrja e të Rënëve. Modeli u ndërtua për herë të parë në fabrikën gjermane të Terex në 1997, më pas Bucyrus bleu pajisjet e minierave të Terex në 2010 dhe Caterpillar bleu Bucyrus në 2011. Më pas, përsëri në fillim, Terex bleu O&K Mining për të marrë përsipër pajisje të mëdha minerare. Përveç kësaj, ky model (tashmë ose së shpejti) nuk është më i madhi, kapaciteti i ri i kovës 6090FS i Caterpillar mund të arrijë një 52 metra kub mahnitës.Pra, cilët janë faktorët që kufizojnë kapacitetin e ekskavatorëve?

1, Kufizimi i kushteve teknike.
Si produkt i integrimit elektromekanik-hidraulik, i nënshtrohet fuqisë së motorit me naftë, efikasitetit të përçueshmërisë së sistemit hidraulik (i cili ka shumë humbje në procesin e shndërrimit të energjisë, efikasiteti i konvertimit të motorit është pak më i lartë se një e treta. ) dhe forca e pjesëve strukturore.
 2, Kapaciteti i objekteve mbështetëse.
Ashtu si ndërtimi i avionëve duhet të marrë parasysh kapacitetin mbajtës të aeroporteve, ndërtimi i anijeve duhet të marrë parasysh kapacitetin e transportit të porteve, prodhimin e minierave si një projekt sistematik, gjithashtu duhet të marrë parasysh kapacitetin mbajtës të rrugëve dhe kapacitetin e transportit të mbështetjes. pajisje transporti.
 3, Kufizimet e kostos.
Për të siguruar që përfitimet e nxjerrjes së materialeve janë më të mëdha se kostot. Nëse ka të bëjë vetëm me madhësinë, atëherë ka lopata super të mëdha, si lopatat elektrike, të paraqitura më poshtë.

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit