Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Si të parandalojmë stinën me shi për vinça të mëdhenj?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-05-17

Një vinç është një lloj makine, e pajisur përgjithësisht me një litar ngritës, litarë teli ose zinxhirë, dhe doreza, që mund të përdoren si për të ngritur ashtu edhe për të ulur materialet dhe për t'i lëvizur ato horizontale. Përdoret kryesisht për ngritjen e gjërave të rënda dhe transportimin e tyre në vende të tjera. Pajisja përdor një ose më shumë makina të thjeshta për të krijuar avantazh mekanik dhe kështu lëvizin ngarkesa përtej aftësisë normale të një njeriu. Vinçat zakonisht janë të punësuar në industrinë e transportit për ngarkimin dhe shkarkimin e mallrave, në industrinë e ndërtimit për lëvizjen e materialeve dhe në industrinë prodhuese për montimin e Pajisje të rënda.

Vinça të mëdha për operacione të hapura, siç janë vinça kontejnerë katërkëndëshe, urat e ngarkimit dhe shkarkimit, vinça portale, vinça kullë të lëvizshëm, ngritës ura dhe vinça të mëdha zvarritëse, kanë mekanizma të ndryshëm, por të gjitha kanë të njëjtat karakteristika: pajisje të larta, madhësi të madhe dhe zonë të madhe me erë. Prandaj, është jashtëzakonisht e prekshme nga goditjet e rrufeve, tifonët dhe gusts. Në të njëjtën kohë, aktivitetet e diellit dhe stuhia e shiut janë të shpeshta, dhe uji i shiut bëhet më acid me mjedisin e ashpër, i cili gërryen makinat e mëdha të ngritjes në mënyrë alternative. Vinçi është i lehtë për tu gërryer, duke e bërë punën më mekanike të funksionimit të gropave të hapura. Në këtë kohë, ne duhet të bëjmë një punë të mirë të parandalimit të ndryshkut në kohë.


Pra, si e ruajmë dhe parandalojmë ndryshkun? Farë duhet t'i kushtojmë vëmendje?

(1) Për pjesën e dëmtuar të filmit të bojës në strukturën metalike, sipërfaqja e përbërësit duhet të pastrohet dhe të veshet me bojë anti-ndryshk dhe film dekorativ me bojë për të mbrojtur sipërfaqen metalike nga ndryshku pas shiut dhe borës.

(2) Në pjesët e luajtshme të makineri ngritëse, të tilla si kunja lidhëse e hobe dhe vinçi, rrotat udhëzuese, rrotat e karrocës dhe kështu me radhë, duhet të bëjmë me ndërgjegje një punë të mirë të parandalimit të ndryshkut. Pas mbylljes, pastroni së pari këto pjesë, pastroni papastërtitë, lagështinë, njollat ​​e ndryshkut që mund të çojnë në ndryshk, dhe më pas përdorni - 10 ose - 20 naftë naftë për këto pjesë, sepse - 10 ose - 20 naftë naftë kanë përshkueshmëri më të fortë se motori vaji, pjesët e shtrembëruara të ngarkuara mund të depërtojnë në sipërfaqen metalike, duke rezultuar në film vaj, dhe për shkak të pikës së saj të ulët të ngrirjes, ajo mund të rezistojë në temperaturë të ulët.

(3) Pas pastrimit dhe lubrifikimit me vaj dizel, aplikohet një shtresë yndyre. Grease kalciumi ose litiumi është një zgjedhje e mirë, sepse këto dy yndyrna kanë qëndrueshmëri të mirë mekanike, ngjitje dhe rezistencë ndaj ujit, dhe pika e ngurtësimit mund të arrijë - 20 gradë. Kur aplikoni yndyrat, veshja nuk duhet të jetë shumë e trashë.

(4) Në procesin e projektimit dhe prodhimit të makinerive ngritëse dhe në përzgjedhjen dhe përdorimin e vinçave, njësitë e projektimit dhe prodhimit të makinerive ngritëse duhet të marrin plotësisht parasysh ndikimin e faktorëve mjedisorë dhe klimatikë në vinça, të përshtaten me modelin mjedisor, në mënyrë të arsyeshme të zgjidhni materialet në procesin e prodhimit, dhe të merrni masa parandaluese efektive në procesin e përdorimit, në mënyrë që të siguroni sigurinë e makinerive ngritëse.

Puna për mirëmbajtjen e përditshme dhe parandalimin e ndryshkut është çelësi për të përmirësuar jetën e shërbimit dhe aftësinë e punës së tij Makineritë me gropa të hapura.

Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit