Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Si të parandaloni ndryshkjen e produkteve metalike? Cili është parimi i tij i punës?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-04-12

Një objekt metalik mund të lyhet sipërfaqësor në zonën e ekspozuar për të arritur konsum të lartë, rezistencë ndaj korrozionit ose izolim termik. Veshja sipërfaqësore mund të përdoret gjithashtu për të riparuar pjesët e dëmtuara. Zëvendësimi i plotë i pjesës është atëherë i panevojshëm dhe ky rinovim në mënyrë efektive zgjat jetëgjatësinë e pjesës.

Emëruesi i përbashkët për të gjitha këto aplikime është nevoja për të arritur rezistencë ndaj konsumit, korrozionit, nxehtësisë, gërryerjes dhe goditjes. Ky kombinim i vetive mund të arrihet duke Teknologjia e Spërkatjes Elektrostatike.

Karakteristikat e janë si më poshtë:

(1) Procesi i prodhimit nuk ka ndotje për mjedisin dhe nuk ka dëm për trupin e njeriut.
(2) Funksionim i thjeshtë dhe kërkesa teknike të ulëta për punëtorët;
(3) Kosto e ulët;
(4) Veshja ka ngjitje të fortë dhe rezistencë të lartë ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj rënies.

Bazuar në këtë, gjithnjë e më shumë kompani dhe produkte zgjedhin procesi i spërkatjes elektrostatike.
Si funksionon spërkatja elektrostatike?

Thelbi kryesor i ngjyrosjes elektrostatike me spërkatje përfshin konceptet e ngarkesës dhe fushave elektrike. Të gjithë jemi të njohur me këto fenomene pasi shumica do të kenë qenë dëshmitarë të mbështjelljes plastike që ngjitet në sipërfaqe ose rroba që ngjiten me njëra-tjetrën ndërsa hiqen nga një tharëse.

Me një aerosol, ajri i ngjeshur e shtyn bojën përmes fundit të pistoletës së spërkatjes, e cila e atomizon lëngun në një spërkatje të imët. Atomizimi në thelb e ndan bojën në pika të vogla dhe ky proces përdoret gjithashtu në spërkatjen elektrostatike, por me një ndryshim unik sa i përket metodologjisë. Bojë është atomizuar në një fushë statike e cila formohet në fund të pistoletës elektrostatike spërkatës.

 Pak para se mjegulla e bojës të largohet nga hunda, i jepet një ngarkesë pozitive. Pikat e ngarkuara të bojës spërkaten përmes një fushe të fortë elektrike e cila është një term që përdoret për të përshkruar modelet e forcave. Artikulli metalik i ngarkuar negativisht dhe i tokëzuar tërheq lëngun e ngarkuar pozitivisht në sipërfaqen e tij shumë si një magnet. Këtu, një ligj bazë i elektricitetit është i natyrshëm në sistemin elektrostatik të aplikimit të bojës me spërkatje, domethënë tërheqja e polariteteve të kundërta. Shkencërisht, ky koncept relativisht i thjeshtë njihet si ligji i Kulombit, i cili thotë se të njëjtat ngarkesa elektrike sprapsin njëra-tjetrën, ndërsa ngarkesat e kundërta tërhiqen si në fijet e hekurit në një magnet.


Me zhvillimin e vazhdueshëm të shkencës dhe teknologjisë, spërkatja elektrostatike përdoret gjithnjë e më shumë në aspekte të ndryshme, si spërkatja dekorative e Pajisje shtëpiake, instrumente, pjesë harduerike, biçikleta etj. Përdoret gjithashtu në veshjen sipërfaqësore antikorozive të goditjeve elektrike të ndryshme, tubacioneve kimike, valvola, Etj

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit