Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

A është e mundur të printoni hekurudhë me shpejtësi të lartë me teknologjinë e printimit 3D?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-06-14

Funksionimi i sigurt dhe i qëndrueshëm i trenit nuk mund të ndahet nga 24 orë garanci për mirëmbajtje çdo ditë. Kur nevojiten pjesë këmbimi dhe nuk mund të gjenden pjesë zëvendësuese, departamenti i hekurudhave duhet të kontaktojë prodhuesin për t'i siguruar ato shpejt. Në këtë kohë, kostoja e menaxhimit të automjeteve dhe prokurimit të pjesëve të këmbimit do të jetë relativisht e lartë.

Përparësitë e teknologjisë së printimit 3D

Vitet e fundit, me zhvillimin e shpejtë të teknologjisë së printimit 3D, është më e shpejtë dhe më ekonomike të përdoret printimi 3D për të ndihmuar funksionimin dhe mirëmbajtjen e trenit, për të siguruar pjesë të personalizuara dhe për të zëvendësuar pjesët e dëmtuara në çdo kohë.

Avantazhi më i madh i printimit 3D është se ai mund të gjenerojë çdo pjesë të formës direkt nga të dhënat e grafikës kompjuterike pa përpunim ose ndonjë makineri.
Kështu shkurton shumë ciklin e prodhimit të produkteve, përmirëson efikasitetin e prodhimit dhe zvogëlon kostot e prodhimit.
Në të njëjtën kohë, printimi 3D mund të printojë gjithashtu disa forma që teknologjia tradicionale e prodhimit nuk mund të prodhojë dhe mund të thjeshtojë të gjithë procesin e prodhimit, me karakteristikat e shpejta dhe efektive.
Në të ardhmen, kostoja e zëvendësimit të pjesëve dhe veglave në printimin 3D do të reduktohet me 95% krahasuar me kohën tradicionale të prodhimit.Hulumtimi dhe eksplorimi i teknologjisë së printimit 3D në industrinë hekurudhore

Që në vitin 2013, operatorët hekurudhor amerikanë përdorën për herë të parë teknologjinë e printimit 3D. Ata shpikën një pajisje identifikimi automatik të dorës për të gjurmuar automjetet dhe për të siguruar që ato të ishin montuar në rendin e duhur.

Një ekip studiuesish në Universitetin e Birminghamit në Mbretërinë e Bashkuar po studion gjithashtu përdorimin e teknologjisë së printimit 3D për të automatizuar riparimin duke shtuar materiale në sipërfaqen e rrotës për të riparuar kur zbulohet dëmtimi. Duke shkurtuar kohën e inspektimit dhe duke zgjatur jetën e grupit të rrotave, është e mundur të zvogëlohet kostoja e mirëmbajtjes së trenit.

Deutsche Bank (DB), operatori më i madh hekurudhor në Evropë, lançoi pjesët e printimit 3D në vitin 2016 dhe ka prodhuar tre lloje pjesësh rezervë hekurudhore, përkatësisht mbështetësen e kokës, grilën e ventilimit dhe shenjën Braille.

Aplikimi në shkallë të gjerë i teknologjisë së printimit 3D në tregun hekurudhor

Me thellimin e eksplorimit, pritet që teknologjia e ardhshme e printimit 3D e kombinuar me modelimin e shpejtë dixhital të depërtojë në prodhimin e më shumë pjesëve rezervë për funksionimin dhe mirëmbajtjen e hekurudhave me shpejtësi të lartë.

Si prodhuesi kryesor i hekurudhave me shpejtësi të lartë, Siemens hapi për herë të parë "qendrën e mirëmbajtjes dixhitale" në Gjermani. Stacioni i mirëmbajtjes synon të arrijë nivelin më të lartë të dixhitalizimit në industrinë hekurudhore. Aktualisht, është vendosur një printer 3D për modelimin e depozitimit të shkrirjes së metaleve.

Siemens pret që rreth 100 trena të hyjnë në fabrikë çdo muaj për mirëmbajtje, ndërsa aftësia për të zëvendësuar pjesët dhe mjetet me printim 3D redukton kohën e prodhimit me 95%. Ata mund të optimizojnë pjesët e këmbimit me kosto më të ulët dhe kohë më të shkurtër për të arritur një cikël më të gjatë të jetës.


Faktet kanë vërtetuar se printimi 3D luan një rol shumë të rëndësishëm në funksionimin dhe mirëmbajtjen e hekurudhave. Duke përdorur teknologjinë e printimit 3D për të prodhuar pjesë rezervë, treni mund të ecë më shpejt dhe inventari mund të reduktohet. Me zhvillimin e shkencës dhe teknologjisë, mund të pritet që printimi 3D të ketë një hapësirë ​​më të gjerë në fushën hekurudhore.

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit