Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Sa më i trashë të jetë trupi i makinës, aq më i sigurt do të jetë?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2018-12-05

Në tregun e sotëm të automobilave, trashësia e trupit të automobilave të prodhuar nga prodhuesit e markave kryesore është e ndryshme.

Ju mund t'i lidhni makinat japoneze me trup më të hollë dhe makinat gjermane me karrocat më të trasha. Kjo deklaratë është shpërndarë gjerësisht në internet dhe prej kohësh ka lënë përshtypjen e këtyre dy sistemeve.

Në këtë kohë, do të ketë një pyetje:

A do të ndikojë trashësia e trupit të makinës në sigurinë e makinës? A ka ndonjë bazë teorike për ta vërtetuar këtë?
Në fakt, trashësia e lëkurës (trupit) e kryesore prodhuesit e automobilave në treg është midis 0.7mm dhe 0.9mm, dhe trashësia e bojës është rreth 0.15 mm, domethënë midis 0.85 dhe 1.05 mm. Disa njerëz do të thonë se hendeku nuk është i vogël, por ky nuk është ndryshimi më i madh midis tyre, trashësia e hekurit në pjesë të ndryshme të makinës eshte ndryshe.

Gjatë projektimit, prodhuesi do të zgjedhë trashësinë e lëkurës së makinës në pozicione të ndryshme nga aspektet e kompleksitetit të stampimit, ngurtësisë antikonkave të sipërfaqes së trupit, shmangies së rezonancës së trupit etj. Për shembull, pllaka e çelikut në çatinë e makinës, dritarja, mbulesa e borës dhe faktorë të tjerë do të merren parasysh në dizajn, i cili shpesh është shumë më i trashë se pjesët e tjera të trupit të makinës.

Gjithashtu mund të vihet në pikëpyetje pse disa makina kanë një gropë të madhe kur shtypin gishtat, ndërsa të tjerat nuk mund të lëvizin. Duhet pranuar se disa makina janë forcuar në trashësinë e trupit për të reduktuar deformimin dhe rezonancën, në vend që "një makinë me trup të trashë duhet të jetë e sigurt".


Me fjalë të tjera, trupi është më i trashë apo më i hollë?

Pavarësisht nëse trupi është i trashë apo i hollë, sa më i lehtë të jetë trupi, aq më i ulët është konsumi i karburantit dhe aq më i ulët është kostoja për sa kohë që plotëson kërkesat e teknologjisë dhe performancës.

Për shembull, parafango e përparme e një makine është bërë nga materiale jo metalike, por standardet e performancës mund të plotësojnë kërkesat e përdorimit dhe të ulin kostot.

Problemi më i madh i zhvillimit të automobilave nuk është se sa më e rëndë të jetë makina, aq më e sigurt është, por nëse mund të jetë e lehtë dhe e sigurt. Është e lehtë të peshosh 100 kg, por të ulësh 100 kg varet nga tteknologjia e prodhimit me nivel të lartë.


TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit