Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Festivali i Mesit të Vjeshtës

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2022-09-08

Festivali i mesit të vjeshtës ka një histori shumë të gjatë. Në Kinën e lashtë. perandorët ndoqën zakonin e ofrimit të flijimeve për diellin në pranverë dhe për hënën në vjeshtë. Fjala "mesi i vjeshtës" ishte regjistruar tashmë në Zhou Li, një libër historik nga dinastia Zhou. Më vonë, aristokratët dhe studiuesit ndihmuan në promovimin e ceremonisë për publikun e gjerë. Njerëzit shprehën mendimet dhe ndjenjat e tyre ndërsa po shijonin hënën e plotë të lavdishme atë natë. Nga dinastia Tang, Festivali i Mesit të Vjeshtës ishte bërë një festë e rregullt dhe u bë edhe më popullor në dinastinë Song. Në dinastitë Ming dhe Qing ishte një festë e madhe në Kinë.

Në Festivalin e Mesit të Vjeshtës, familjet mblidhen dhe hanë një darkë të madhe. Ne hamë tortën tradicionale të hënës. Për shkak të kohës së lulëzimit të bimës. Vera Cassia është zgjedhja tradicionale për "verën e ribashkimit" të pirë në këtë rast. Nga homofonia midis "verës" dhe "përgjithmonë" në kinezisht, Vera Cassia është gjithashtu një dhuratë tradicionale për ditëlindje në Kinë.

mesi i vjeshtës

Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit