Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Festivali i Mesit të Vjeshtës

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2023-09-26

Ëmbëlsira e Hënës janë ushqimi tradicional për Festivalin e Mesit të Vjeshtës. Në kohët e lashta, ekzistonte një hero i quajtur Hou Yi i cili ishte shumë i mirë në gjuajtjen me hark. Chang'e një zonjë e bukur dhe zemërmirë, ishte gruaja e tij. Një vit, dhjetë diell u ngritën në qiell së bashku, të cilët dogjën të gjitha të korrat. Njerëzit jetonin në varfëri.

Hou Yi qëlloi nëntë nga dielli nga qielli dhe la vetëm një për të dhënë dritë. Një i pavdekshëm e admiroi Hou Yi dhe i dërgoi një ilaç të veçantë. Thuhet se duke marrë ilaçin, njeriu do të fluturonte menjëherë në parajsë dhe do të bëhej i pavdekshëm. Hou Yi nuk donte të largohej nga Chang'e dhe të ishte një i pavdekshëm pa të, kështu që ai i kërkoi Chang'e të mbante ilaçin. Por Pang Meng, një nga studentët e tij, e dinte këtë sekret. Kështu, më pesëmbëdhjetë gusht në kalendarin hënor, kur Hou Yi nuk ishte në shtëpi, Pang Meng nxitoi në shtëpinë e Hou Yi dhe e detyroi Chang'e t'i jepte ilaçin. Chang'e nuk kishte zgjidhje tjetër veçse ta gëlltiste dhe fluturoi deri në parajsë. Meqenëse e donte shumë burrin e saj dhe shpresonte të jetonte afër, ajo zgjodhi hënën për vendbanimin e saj. Kur Hou Yi u kthye dhe mësoi se çfarë kishte ndodhur, u ndje aq i trishtuar sa ngriti një tavolinë me temjan në oborrin e pasmë. Njerëzit mësuan shpejt për këtë, ata gjithashtu ngritën tryezat e tyre të temjanit dhe iu lutën Chang'e për fat të mirë. Zakoni i adhurimit të hënës u përhap shumë e gjerë.

Kjo është legjenda që shpjegon traditën e të ngrënit të ëmbëlsirave të hënës.

Festa e këtij viti të mesvjeshtës dhe festa kombëtare përkojnë dhe kompania jonë do të ketë një festë 8-ditore. Nga data 29 shtator deri më 6 tetor, Shpresojmë që të ftuarit tanë të nderuar ta dinë.

Shpresoj që gjithçka të shkojë mirë me ju!

bit

Paraprakisht: Asnje

Tjetra: Festivali i Varkave Gragon

Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit