Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Çfarë është Stresi? Si ta largoni atë?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2020-07-14

Trajtimi i nxehtësisë i pjekjes ose trajtimi termik i kalitjes përdoret shpesh në prodhim për të eliminuar stresin, për të parandaluar të gjitha llojet e efekteve negative të stresit, por realiteti shpesh është i pakënaqshëm, trajtimi termik nuk mund të eliminojë plotësisht stresin, mund të ketë probleme të tilla si saktësia e deformimit të pjesës së punës është prekur.

Çfarë është Stresi?
Stresi termik:
Gjatë procesit të ngrohjes dhe ftohjes së pjesës së punës, gradientët e temperaturës, zgjerimi ose tkurrja termike dhe goditjet termike janë gjëra që mund të çojnë në stres termik. Në përgjithësi, sa më i madh të jetë ndryshimi i temperaturës, aq më i lartë është niveli i stresit që mund të ndodhë. Goditja termike mund të rezultojë nga një ndryshim i shpejtë i temperaturës, duke rezultuar në çarje ose copëtim. Kjo është, stresi termik.

Stresi strukturor:
Nga ana tjetër, për shkak të ndryshimit të mikrostrukturës, pra shndërrimit nga austeniti në martenzit, rritja e vëllimit specifik do të shoqërohet me zgjerimin e vëllimit të pjesës së punës dhe secila pjesë e pjesës së punës do të transformohet në mënyrë të njëpasnjëshme, duke rezultuar në mospërputhje. rritja e volumit dhe stresi strukturor. Rezultati përfundimtar i ndryshimit të stresit të indeve është sforcimi në tërheqje në shtresën sipërfaqësore dhe stresi shtypës në qendër, i cili është pikërisht i kundërt me stresin termik. Madhësia e stresit të mikrostrukturës lidhet me shkallën e ftohjes, formën dhe përbërjen kimike të materialit.

Si të largoni stresin?
Praktika ka vërtetuar se çdo pjesë e punës në procesin e trajtimit termik, për sa kohë ka një tranzicion fazor, do të ndodhë stresi termik dhe stresi strukturor.
Asnjë proces nuk mund të eliminojë stresin 100%, qëllimi i eliminimit të stresit është gjithashtu shumë i ndryshëm, disa duhet të sigurojnë saktësinë e produktit, disa duhet të rrisin fuqinë e produktit dhe kështu me radhë, për sa kohë që niveli i reduktimit të stresit mund të arrijë qëllimin tonë, pa marrë parasysh çfarë do të thotë është procesi i duhur.

FUCHUN CASTING's përvoja dhe pajisjet moderne mundësojnë trajtim të saktë dhe të kontrolluar të nxehtësisë për çelikun që lehtëson stresin dhe metalet e tjera. Ne gjithashtu sigurojmë që të gjitha proceset tona të monitorohen dhe gjurmohen vazhdimisht për kontroll të cilësisë gjatë gjithë procesit.


Nëse jeni të interesuar për ne, ju lutemi na kontaktoni lirisht. Ne do t'ju ofrojmë një zgjidhje të përshtatshme dhe perfekte.
Tel: 86-0574-89017169
E-mail:[email mbrojtur]
Faqja e internetit: www.nbfuchuncasting.com
TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit