Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Cili është sekreti në Starbucks Cat's Paw Cup?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-02-28

A e keni parë këtë filxhan me putra mace po qarkullon në internet kohët e fundit?
Starbucks China lançoi sot këtë filxhan unik xhami me dy mure.
Mallrat janë bërë lajme për shkaktimin e kaosit mes klientëve që u grindën për të. Pasi të kemi parë dizajnin, mund të kuptojmë pse njerëzit po çmenden.
Shtresa e jashtme është një filxhan i rregullt, por shtresa e brendshme është në formën e një putre maceje që shtrihet deri në fund. Putra mund t'i përkasë çdo kafshe me gëzof, por kjo na bën të mendojmë për putrat e maceve të vogla me tuba që gatuhen.Pra, kemi një pyetje: si bëhet një filxhan kaq "të çuditshme"?

Së pari, le të analizojmë kupën e putrave të maces. Nëse është një filxhan i zakonshëm i hapur, është i lehtë për t'u bërë. Vulosja e drejtpërdrejtë e vdekjes mund të formohet në të njëjtën kohë. Megjithatë, kjo formë e xhamit të brendshëm është putra e maces. Nëse putra e maces është e stampuar, myku nuk mund të tërhiqet. Pra, çfarë saktësisht duhet të bëjmë?

Unë mendoj se është pothuajse në të njëjtën mënyrë si të bësh turi me vakum me dy mure.Si më poshtë:


1, Xhami i lëngshëm bie në mbulesën konike për të bërë një shishe konike të përmbysur. Ana e jashtme e shishes konike është një trekëndësh i përmbysur i formuar nga kaldaja, dhe cilindri në mes është gjithashtu pjesë e mbulesës. Ky zgavër përdoret për të fryrë shishen në bidonin tjetër.
2, Vendosni shishen konike në kallëpin e ri dhe fryni ajrin me presion të lartë direkt në shishe me rrymën industriale të ajrit. Do të fryjë një filxhan verë. Nëse dëshironi të bëni formën e putrës së një maceje, thjesht duhet të ndryshoni kallëpin e putrës së maces.
3、Një nga vështirësitë në përpunimin e gotave të dyfishta është bashkimi i gotave të jashtme dhe të brendshme.
Për shkak të përpunimit të xhamit, mjafton të ngrohet! Pjesa e sipërme e hapjes së shishes mbërthehet nga krahu i manipuluesit, dhe pjesa e mesme nxehet nga një zjarr i hapur me temperaturë të lartë. Pasi tërhiqet, shishja shkëputet. Kur xhami thyhet me pjekje, gryka e qelqit shkrihet dhe mbyllet.
4, Procesi i prodhimit të gotave të dyfishta është i ndërthurur. Kapakët e majtë dhe të djathtë rregullojnë gotat me një shtresë të brendshme dhe të jashtme, dhe më pas kalojnë së bashku.
5, Pas folesë, shpejtësia e rrotullimit të dy çakëve mbetet e njëjtë, duke mbajtur përkatësisht gotat e brendshme dhe të jashtme me forcën e fërkimit, në mënyrë që kupa e madhe të mbulojë filxhanin e vogël. Në këtë kohë, ekziston një distancë e caktuar midis dy shtresave të qelqit, duke përdorur filxhanin e shkrirjes me temperaturë të lartë në grykën e dy shtresave të qelqit, duke u shkrirë gradualisht së bashku, ngadalë për të arritur "të qetë".
6, Nëse zgavra e brendshme e xhamit të laminuar mbyllet së pari, ajri i nxehtë do të plasaritet lehtësisht sapo të zgjerohet. Prandaj, pjesa e poshtme e kupës së madhe shpesh nuk mbyllet, duke lënë një vrimë ose një tub, pas bashkimit me dy shtresa përpara se të fillojë të mbyllet.
7, Së fundi, xhami i përfunduar duhet të kalohet për të eliminuar stresin e brendshëm të shkaktuar nga formimi konkav dhe për të parandaluar plasjen.

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit