Të gjitha kategoritë
EN

home>Lajme

Pse disa makina duken të lira? A kushton shumë për ta bërë makinën të duket e hollë?

Nga admin Në Art, Lajme Postuar nga 2019-04-12

Ka pasur zhvillime të mëdha në fushën e shkencës dhe teknologjisë në dekadat e fundit. Me prezantimin e automjeteve hibride, të plota elektrike, madje edhe me hidrogjen, automjetet tona do të vazhdojnë të bëhen më komplekse. Ky trend nuk duket se do të ngadalësohet së shpejti. Ashtu si të gjitha aspektet e tjera të jetës, proceset në industrinë e automobilave janë ndryshuar në mënyrë drastike nëpërmjet këtij zhvillimi.

I kufizuar në kategorinë e makinave, ndonjëherë ju mund të shihni notën e një makine me një shikim. Pse bën një ndryshim kaq të madh në pamje? A shton shumë kosto pamja e shkëlqyer e një makine?


Në fillim, ne zgjedhim makina me vlerë më të vogël se 50 W si raste ilustruese.
Pse të zgjidhni makinën nën 50 W, në përgjithësi, prodhimi vjetor i makinës nën 50 W është zakonisht më i lartë, dhe saktësia e vulosjes së pjesëve do të bëhet gjithnjë e më e keqe nën funksionimin me shpejtësi të lartë dhe në shkallë të gjerë të linjës së automatizimit. Kërkesa për precizion të këtyre modeleve në procesin e bërjes së kapakut është shumë e lartë, por gjithashtu kërkon që matriku të ketë forcë të caktuar, ngurtësi dhe qëndrueshmëri më të mirë. Në të kundërtën, për shkak të prodhimit të ulët dhe stampimit të qëndrueshëm të modeleve të nivelit të lartë, Die nuk ka nevojë të korrigjohet shpesh në procesin e prodhimit dhe është pak më e vështirë për prodhimin dhe punëtorët që të korrigjojnë gabimet.

Nga përvoja personale, nuk është gjithmonë më e bukura stampimi i paneleve të makinave do të jetë më komplekse, shumë herë stampimi më i shëmtuar i paneleve të makinave do të jetë më i vështirë pamja e automobilit përcaktohet nga pamja e panelit. Në shumë raste, forma e brendshme përcakton vështirësinë e stampimit të panelit dhe koston e prodhimit të kallëpit.

Kostoja e prodhimit të mykut nuk do të ketë një ndikim të madh në pamjen e makinës. Personalisht, mendoj se madhësia e brendshme e makinës është pengesa kryesore për të kufizuar ndjenjën estetike të pamjes së makinës.

Në shumë raste, ne mund të gjykojmë nëse një makinë është e nivelit të lartë apo jo nga forma dhe përmasat e saj. Nga makinat e vogla, makinat e klasës së mesme dhe të lartë deri te makinat më të mira të klasit të lartë, forma po bëhet gjithnjë e më e madhe dhe baza e rrotave po bëhet gjithnjë e më e gjerë. Sa më e madhe të jetë forma dhe sa më e gjerë të jetë baza e rrotave, aq më e madhe është hapësira e dizajnit të trupit dhe aq më e rregullueshme është marrëdhënia e përputhjes ndërmjet pjesëve.

Në mënyrë të ngjashme, për shkak se ndërmarrjet e përbashkëta kanë shumë përvojë në dizajn dhe një nivel të lartë të dizajnit industrial, ato zakonisht mund të dizajnojnë pjesë më të pjekura, p.sh. stampim të bukur të jashtëm me panele më të thjeshta. Shpesh themi se disa nga modelet e shëmtuara janë zakonisht ato makina më të vogla. Për shkak të kostos së përgjithshme të prodhimit të makinës, ato kanë dimensione më të vogla. Ata nuk mund ta nxjerrin mirë thelbin e dizajnit nga modelet e nivelit të lartë, gjë që çon në një pamje shumë të shëmtuar të makinave.

Përveç pamjes dhe madhësisë së pengesave, ekziston edhe një ndjenjë personale se ndikimin më të madh e ka materiali stampues.

Çmimi i materialeve të stampimit mund të mos ndryshojë shumë në çmimin e njësisë, por sapo të rritet numri i përgjithshëm, diferenca në çmimin total do të jetë veçanërisht e dukshme. Ky ndryshim në kosto dhe teknologjinë e përgjithshme çon në cilësi të dobët të materialeve të përdorura në automjetet e nivelit të ulët, vështirësi të lartë vulosjeje dhe të ulët saktësia e dimensionit të stampimit. Automjetet e nivelit të ulët shpesh shmangin disa forma komplekse dhe përpiqen të përdorin linja të thjeshta dhe sipërfaqe të lëmuara kur dizajnohen pas shumë humbjeve. Në këtë gjendje, pamja e makinës është e lehtë të shkaktojë ngurtësi, mungesë vitaliteti dhe linja të vetme.


Kategoritë e nxehta

TUV
SHËNIM: Kundër mashtrimit

Email i saktë: [email mbrojtur]

Nuk ka llogari Whatsapp

Ose të gjithë Mashtruesit